Laatst bijgewerkt  op:

 8-09-2019

     
  9-08-2019 Ik ben er weer!!!!! Het heeft al lang weer veel te lang geduurd waarbij niemand weet hoe de zaker er bij mij voor staan. Met de cabrio gaat het gestaagt verder, het rechter achterscherm is een isseu maar er is hoogst waarschijnlijk een oplossing. De Groene Cordia is inmiddels bij een andere eigenaar, de rode had al weg zullen zijn maar door zwaar tijdgebrek kan ik die afspraak nog niet volbrengen. Een verhuizing is er nog tussendoor gekomen dat wat niet in onze planning zat maar toch even tussendoor kwam. Bij een verhuizing hoort een verbouwing, en buiten dit privé gebeuren zit ik ook met mijn werk zwaar in tijd gebrek. Het is de bedoeling dat ik weer meer van mijn hobby laat zien, wat ook een probleem was de oude software op mijn pc waardoor ik de site niet meer kon update. Zoals je ziet is ook dat getekkeld!  
  4-5-2017 Het cabrio project is nog steeds in volle gang daar waar ik m"n tijd vandaan kan halen. Uiteraard kom je up's en down's tegen maar dat mag de pret niet drukken.           

                                                                   Klik...

 
 28-5-2017 De Japanse Auto Festival in Zandvoort zit er inmiddels ook weer op. Zo ben ik dit jaar voor het eerst in Boxtel geweest bij de Japanse Classics Cars meeting. Bij deze diverse merken zitten altijd wel zeer mooie en aparte exemplaren dus moest die van mij er ook tussen staan. Zodoende dat ik me had aangemeld en aanwezig was op deze zeer hete dag.

                                                                   Klik...

 
 4-12-2016 Het Cabrio project is nog steeds in volle gang, als je dit rubriek volgt dan weet je waar ik het over heb. Het heeft eerst 2 jaar aan laswerkzaamheden, schoonmaak gekost om hem bij de straler te krijgen. Nu is hij ook daarvan terug en staat zelfs in de epoxy. Nu moeten de achterschermen, parafan en de onder constructie nog gelast worden. De kit werkzaamheden zijn ook al gestart in de wielkasten, vloer en in het motor compartiment.  
 9-07-2016 Op 31-5-2016 had ik mijn blauwe Cordia precies 20 jaar in bezit. Deze cordia is nu 29 jaar en heeft van de week wederom de APK goed doorlopen. 1 van de 2 claxons was stuk, koplamp stond iets te hoog en het slangetje van de ruitensproeier lag eraf. Deze 3 punten verder ter plaatse verholpen en mag er weer een jaar tegen aan. Altijd weer even een fijn moment!  
29-06-2016 Dat ik nog volop aan de Cabrio bezig bent is niemand ontgaan maar daaromheen regel, zoek en bestel ik ook het 1 en ander zodat ik het tegen die tijd het gelijk kan monteren. Ik heb z'n Amerikaanse kenteken niet legaal maar probeer tegen die tijd bij de RDW het op papier te krijgen.

                                                                            Klik...

 
21-05-2016 Het motorblok is weer in elkaar gezet en is draaiende zonder problemen. De grote olieverbuik is hiermee opgelost dus is al het werk niet voor niets geweest. Tijdens deze werkzaamheden ook alles schoongemaakt en de kleppendeksel met luchtfilterdeksel gestraald en in een kleur gespoten. De eerste meeting in Zandvoort zit er inmiddels ook weer op en op de terug weg even snel naar Schiphol voor een foto.

                          

 
24-04-2016 Mijn donker blauwe Cordia had de laatste tijd een hoog olie verbruik, z'n liter per 100 Km en dat is veel. Als ik stil stond kwam de oliedamp de auto in dus moest snel de keuze maken om het blok uit elkaar te halen. Vandaag de kop eraf gehaald en alles wat roestig was gestraald , behandelt en gespoten en de pakkingen, keringen en kleppensieltjes gelijk vervangen. Ik heb het nog niet af kunnen maken omdat ik de juiste koppakking nog niet heb dus tot die tijd al het andere vervangen en schoonmaken.

                            

 

 
28-02-2016 Van de week was het weer zo ver dat er 2 Cordia's voor de APK moesten. De groene had geen enkel probleem maar de rode had roestvorming en daar kwam ik achter dat hij bij de garage op de brug stond en ik er altijd even onder doorloop. Ik vond het zeer de moeite waard om op zeer kort termijn de roest te behandelen want de komende week word de auto weer geschorst en kan ik er niet meer de weg mee op. Dit zou betekenen dat het roest zich zou kunnen uitbreiden en daar houd ik niet van. Tijdens de werkzaamheden heb ik de auto van achteren opgetild zodat ik er een paar wielen onder kon leggen. Vervolgens de roest weg gestraald, daarna het blanke metaal voorzien van een professionele primer en toen dat droog was het ik hem in de zwarte tectyl gespoten. In de 2 body gaten heb ik een flinke hoeveelheid blance ML gespoten. Na mijn idee zal dit voorlopig niet meer roesten.

                     Klik... Klik... Klik...

                                             Klik... Klik... 

 
28-09-2015 Het heeft even geduurd voor ik weer wat nieuws heb en dat heb ik bij deze, want ik was al een aantal jaren op zoek naar die enne rijdende Cordia en die is nu terecht en staat te koop dus makkelijker vinden kan je ze niet. Op het moment weet ik alle rijdende Cordia's te staan maar m'n zoek tocht gaat door naar alle geschorsten exemplaren. Zelf weet ik er 4 te staan dus ik moet er nog een aantal vinden.  
16-06-2015 Op het moment zijn er geen werkzaamheden omdat ik het met werk erg druk heb, bovendien heb ik iemand beloofd te helpen met zijn auto en bovendien komen de vakanties er weer aan. Maar er is ook een lichtpuntje want ik heb uit Australië de benzine druk regelaar thuis ontvangen. Ook deze regelaar even stralen en weer op de pomp monteren.

                                                               Klik...

 

 
15-05-2015 Vandaag was het de dag dat m'n oude schuurvondst weer het eerste daglicht zag. Dit groentje gaat zondag mee naar het youngtimer event dus moest ff gewassen en gepoetst worden. Uiteraard daarna ff een paar mooie foto's gemaakt.

                      Klik...  Klik...  Klik...

 

 
10-05-2015 Het Japfest 2015 is weer voorbij maar het weer was geweldig. De sfeer was goed, actie en spektakel of het circuit was enorm oftewel op naar 2016!!   Op de terugweg even gestopt bij Schiphol en ff een mooi plaatje geschoten.

                           Klik...  Klik...

 
 3-05-2015 Een groot medeliefhebber van Mitsubishi verzameld net als ik door de jaren heel wat bij elkaar. Deze verzamelaar verzamelde van alle type Mitsubishi's en zoals bekend hou ik het alleen bij de Cordia. Deze verzamelaar wilde afstand doen wat betrefd de foto's, brochure's enz enz van de Cordia. Daarbij heb ik hele leuke dingen gevonden die ik eerder nog niet had kunnen vast leggen. Hierbij weer andere foto's van de Cabrio en een Cordia met klaplampen en 1 met een dikke bodykit.

     Klik... Klik... Klik...

                                                                           Klik...

 
11-04-2015 De lastig aan te komen MMC bagde/ logo heb ik vanuit de UK binnen. Deze logo komt op de kofferbak van de cabrio. Beetje bij beetje word de puzzel completer.

                                                             Klik...

 
30-01-2015 De eerder aangekondigde blauwe Cordia met 44000 op de teller heb ik vandaag opgehaald om mijn huidige Cabrio project van goed plaatwerk te voorzien. Voor een aantal mensen was het moeilijk om een stalling te vinden waar ze deze Cordia eventueel zouden kunnen restaureren. Als ik de keus niet had genomen zou hij volgende week op de sloop zijn beland.

            Klik...  Klik...  Klik...

   

 
24-01-2015 Op het moment dat er een dik pak sneeuw ligt heb ik besloten om de eerder aangeboden Cordia zelf te kopen voor onderdelen die ik bij de Cabrio goed kan gebruiken. Een aantal cruciale plekken moeten vervangen worden en die zijn bij die auto nog intact. Ik heb moeite gedaan om de auto te laten kopen door iemand die hem kan restaureren maar stallings ruimte is een groot probleem en die kosten die zich mee brengen.

                       Klik...      Klik...

 
17-01-2015 Op de trade me veiling site van Nieuw Zeeland kwam ik de rubberen zij stripping tegen waarvan ik er een paar miste en uiteraard is deze stripping bedoelt voor de Cabrio zoals ook op de foto staat van de motorshow in Frankfurt (1985). Inmiddels heb ik ook dit pakketje thuis ontvangen.

                                                           Klik...

 
23-12-2014 Zo zie je maar dat er her en der in het land nog onderdelen te vinden zijn die voor bijna niks van de hand gaan. Zo kwam ik via Marktplaats in Hengelo (O) terecht voor 3 uitlaat voorpijpen en een dynamo. Deze voorpijp ontbrak nog aan mijn Cabrio project dus gelijk alle drie meegenomen. Tevens zijn de originele Turbo zij stripping uit Australië binnen dus veilig opgeborgen want het zal nog wel even duren voordat die erop geplakt kunnen worden. En tijdens het demonteren van de Cabrio kwam ik erachter dat er een verkeerde uitlaat onder lag. In feite moet er een 50mm onder maar bij de cabrio lag er een 40mm van een 1600 GSL onder.

                                           Klik...  Klik...

 
18-12-2014 De Spanjaard die dit jaar eerder bij mij is geweest voor onderdelen heeft met erg veel geluk op een sloperij nog een Cordia gevonden. Dit exemplaar rijd gewoon en is in zeer goede staat en kompleet. Ook deze Cordia kwam oorspronkelijk uit Zwitserland en is dus geïmporteerd naar Spanje. Zover mij bekend gaat het hier om een 1.6 L Turbo. Deze Cordia stond wel 1000Km verderop dan de woonplaats waar deze Spanjaard woont dus hij moest op gepaste wijze getransporteerd worden.

                   Klik...  Klik...  Klik...

 
17-12-2014 Beetje bij beetje word de Cabrio kaler, het feit dat het nu wat minder snel gaat is dat de bouten van de sub frame muur vast zitten. Maar uiteraard is dat niet het enige wat me bezig houd want ik ben volop alles bij elkaar aan het scharrelen en zo vond ik op de Australische Ebay de originele zij stripping. Uiteraard heb ik deze stripping besteld en wacht tot het geleverd word.

Inmiddels zijn de stickers geleverd dus nu alle aandacht op de auto.

                                                                         Klik...

 
12-12-2014 Ook in Maleisië zijn er mensen die helemaal gek zijn van de Cordia. Ik kreeg van de week weer een mail binnen met een zeer mooie Cordia die deze persoon heeft gerestaureerd. Hij heeft echter van twee Cordia's één mooie gemaakt. De two tone kleur is apart en de zij spiegels op de voorschermen is echt gaaf.

                                      Klik...  Klik...

 
 6-12-2014 Een aantal weken geleden werd ik benadert door iemand die al heel lang een Cordia heeft staan en of ik interesse had. Nu ben ik er vandaag wezen kijken en een eerste indruk viel tegen maar als je verder keek bleek het niet eens een slecht exemplaar te zijn. De Cordia had ruim 44000Km gereden en staat nu 13 jaar stil. Het laatste jaar heeft hij buiten gestaan en dat was te zien. De onderkant, dorpels en wielkast randen zijn 100% in orde. Wat slecht is is 1 deur, de frontplaat bij de koplamp, de achterplaat onder de achter bumper en het schutbord voor de parafan en bij de kofferbak rubber onderaan. Deze auto is zeker een restauratie waard! de binnen zijde is een beetje verspocht maar zag er zeer netjes uit. Het enige wat ik vreemd vond is dat de koplamp wisser incl motor weg was en dat was al met de aankoop toen er 10000 op de teller stond. Het water reservoir is wel aanwezig dus erg apart!

        Klik... Klik... Klik... Klik... Klik...

        Klik... Klik... Klik... Klik... Klik...

 
30-11-2014 Vorige week heb ik de Cabrio verplaats naar de plek waar hij gerestaureerd gaat worden, echter.............blijkt de auto slechter te zijn dan gehoopt. Het word gewoon een project waar nogal wat tijd in gaat zitten maar aan het eind van de rit is het de moeite waard. Klik hier om de restauratie te volgen.

                        Klik...   Klik...   Klik...

 
28-11-2014 Vandaag heb ik weer een aantal foto's gekregen uit de oude doos. Deze persoon heeft er in de tijd 3 gehad maar zijn allemaal inmiddels naar de eeuwige jachtvelden. Konden we de tijd maar terug draaien <<<<<<<<<<

                  Klik... Klik... Klik...

 
 9-11-2014 Za 8-11 was weer een geweldige dag om nog even te genieten van het mooie weer voordat ze verplicht de stalling niet uit mogen i.v.m. de belasting regel voor oldtimers. Daarom heb ik de groene nog even van stal gehaald en ben er even lekker mee naar Duitsland geweest, tevens even bij locale Mitsubishi Dealer geweest maar daar leek het uitgestorven. Nu nog z'n drie weken en dan mag de rode Cordia weer uit de schuur om de drie maanden in de Winter te overbruggen.

                     &nbsnbsp;                                             Klik...

 
26-10-2014 Waar ik onder andere blij van word zijn plaatjes van vroeger toen bijvoorbeeld de nieuwe Cordia aan het publiek getoond werd. Hierbij 2 voorbeelden die ik wederom op het web gevonden heb.

                                                   Klik...    Klik... 

 
26-10-2014 Het word allemaal weer wat completer! Ik heb via FB contact gehad met een Roemeen die ook een Cordia rijd en heeft de velgen eronder liggen die ik heel graag onder mijn cabrio wil. Voor hem is het z'n dagelijkse auto dus snel verkopen zit er even niet in maar hij is wel bereid om ze te verkopen aan mij. Bovendien heeft hij weer onderdelen nodig voor zijn Cordia dus wie weet wat het vervolg is?

                                          Klik...        Klik...

                                         Eigenaar uit Roemenié            1985 Biennial Motor show in Frankfurt

 
4-10-2014 De Spanjaarden zijn na hun bezoek veilig thuis gekomen met wat kleine probleempjes. Nu de jongens de Cordia aan het strippen zijn blijkt dat ze nog meer onderdelen nodig hebben. We wachten nog even af voor het geval er meer bij komt en vervolgens zal dat via de post verzonden worden. Javi de Spanjaard heeft echter belooft dat als de Cordia klaar is er mee naar Nederland komt. Als we dit gelijk met een meeting kunnen inplannen zou dit helemaal mooi zijn.  
4-10-2014 Via Marktplaats had al een tijdje contact met een verkoper om een set schokbrekers en een achter demper op te halen. Nu is er wat tijd overheen gegaan maar heb vandaag mijn afspraak na doen komen. Tevens had ik op een ander adres nog kapjes voor mijn thule dakdragers laten klaar leggen dus alles op één route opgepikt.

                                                              Klik...

 
1-10-2014 Op het WWW heb ik inmiddels de duurste Cordia ooit aangetroffen. De vraagprijs voor deze extreme Cordia is $65000,-. Deze extreme Cordia heeft in de rally wereld mee gedaan op hoog niveau en heeft 600PK aan boord.

                       Klik... Klik... Klik...

 
 5-09-2014 Het heeft allemaal bij elkaar een tijdje geduurd maar de twee Spanjaarden zijn op bezoek geweest bij mij en hebben een busje vol onderdelen meegenomen. Ze hebben er op de heen reis bijna twee dagen over gedaan om bij me te komen, vervolgens busje gevuld en weer 2250Km terug. Je moet het er maar voor over hebben.

  Klik... Klik... Klik...

  Klik... Klik... Klik...

 
23-08-2014 Nog 1 week en dan krijg ik bezoek uit Spanje. Zoals eerder vermeld is een jongen daar de enige Cordia aan het restaureren maar daar is geen onderdeel te vinden. Door al een tijdje contact te hebben is de afspraak gemaakt en komen ze volgend weekend naar mij toe. In de afgelopen tijd heb ik het nodige voor ze klaar gemaakt en uit andere auto's gesloopt. Op het moment van bezoek zal ik zeker foto's maken en hier publiceren.

                 Klik...   Klik...   Klik...

 
10-08-2014 De vakantie zit erop en de auto heeft zich prima gedragen. Met in het achterhoofd de probleempjes van andere vakanties hadden we nu totaal géén probleem met de Cordia. We hebben z'n 3000km gereden en 1L olie moeten bijvullen en dat was het. We hebben ons 6 dagen bezig gehouden in Oostenrijk en zijn 1 dag naar Italië geweest.

       Klik... Klik... Klik...

       47°24'39"N -  12°13'0"O                                 47°25'39"N -  12°12'49"O                              48°27'7"N -  11°35'26"O

                                              Klik... Klik...

                                              46°29'57"N -  11°21'46"O                              44°32'39"N -  11°30'26"O

 
13-07-2014 Een bekende Cordia liefhebber heeft net als ik door de jaren heel wat opgespaard maar wilt nu schoon schip maken en bijna alles kwijt. Uiteraard heb ik niet voor alles de ruimte dus heb voor mij een auto vol interessante onderdelen meegenomen. Ik had wel meer willen meenemen maar wat moet je met 20 zijspiegels? Wat wel een verassing was was de kunstof onderstrip. Naar deze onderstrip was ik al jaren op zoek en vond het nog nieuw in het plastic tussen alle spullen. Voor de mensen die nog een geschorste Cordia hebben staan en onderdelen zoeken? er is nog genoeg!

               Klik... Klik... Klik...

 
8-07-2014                                                                        

Vandaag een fotosuit en interview gehad voor de telegraaf met 3 eigenaren en 6 Cordia's. Het motto was: waar is die enne rijdende Cordia en waar zijn al die geschorste Cordia's. Het resultaat en de plaatsing datum is nog niet bekend!

                                 Klik...   Klik...

Tot op de dag van vandaag nog niks vernomen van de Telegraaf!

 
6-07-2014 Opnieuw heb ik een kleine aankoop gedaan op Ebay. In dit geval gaat het om een Cordia miniatuur 1:18 het grotere schaalmodel met schade en niet kompleet. Ik loop al een tijdje met het idee om van z'n model een cabrio versie te maken en dat heb ik inmiddels gedaan met deze laatste aankoop.

                                     Klik...  Klik...  Klik...

 
6-07-2014 De meeting van de Japan Classic Sunday is inmiddels ook weer voorbij. Op deze meeting vind je alle Japanse merken door elkaar. Het weer leek eerst een spelbreker te zijn maar die heeft zich koest gehouden.

                                                 Klik...   Klik... 

 
21-06-2014 Als je op het WWW rondstruint kom je van alles tegen zo ook hele gave reacties van personen die op meetings mijn Cordia hebben zien staan en dan delen ze hun mening met andere. Zo kwam ik tegen:

Mach1 schreef: Die heb ik ook gezien, echt een mooi exemplaar! thumbs up

Bart81 schreef: Waarom heeft die Cordia eigenlijk niet meegedaan aan het Concours?

TéDé-I schreef: Toppers waren in mijn ogen de luxe Escort Ghia, de snaarstrakke Cordia en originele Peugeot 205.

Joep83 schreef: Ontzettend mooie auto! Zuinig op zijn winking smiley

Het forum staat er vol van en dan heb ik het nog niet over al die duimpjes die in het verkeer omhoog gaan. Gaaf toch!
 

 
15-06-2014

 

Het jaarlijks terug komend evenement in Ulft (DRU terrein) was weer een groot succes en het weer deed ook z'n best. Op dit Youngtimer Event zijn alle auto's vanaf 15 jaar welkom.

                               Klik...  Klik...  Klik...

 
7-06-2014 Het gaat dit jaar toch weer gebeuren, ik zie er tegenop maar zet toch door. Toch gaan we met de Cordia op vakantie.

                         Klik...   versus     = 900 KM = Volbracht!!

 
7-06-2014 Als je mijn site een beetje volgt denk je misschien, ik zie niks meer over die blauwe Cordia. Dat klopt wel een beetje. Als je meerdere auto's bezit waar je vaker mee rijd is het logische dat je daar meer over te vertellen hebt. De blauwe staat een beetje achteraf in een hoekje te wachten dat hij ook naar buiten mag. Op dit moment is het zover want na de laatste meeting heb ik de auto omgewisseld en heb ik de blauwe tevoorschijn gehaald en gewassen. Tevens verwijder ik de grote luidspreker kast die mijn complete kofferbak in beslag nam. Juist omdat ik hier weinig mee rij hoef het van mij niet meer zo, je word immers ouder he!!!

Klik... Klik... Klik... Klik...

 
25-05-2014 De Eerste twee meetings zitten er op en hebben het enorm getroffen met het weer.

Klik...   Klik...

      Japfest 2014 in Zandvoort            Celeste Hobby Club in Zwolle

 
10-05-2014 Zoals eerder aangegeven zijn beide twee bolides de einddemper aan het doorrotten. In het verleden heb ik op diverse locaties nieuwe uitlaten opgekocht en die komen nu van pas.

Klik...  Klik...  Klik...  Klik...

 
 7-05-2014 Nu de meetings eraan zitten te komen moet mijn parade paardje helemaal tip top zijn en ben ik de laatste hand aan het leggen op die dingen die me niet bevielen. De originele voor bumper had een knik dus destijds vervangen in de best uitziende. Ook deze laatste bumper heb ik nu vervangen door een hagel nieuwe, de laatste die in het Europese magazijn te krijgen was. De originele Mitsubishi spatlappen heb ik vervangen in de originele Cordia spatlappen. Tevens is de achterste einddemper van binnenuit aan het door rotten dus daar moet een nieuwe onder. En misschien gaat het hele dashboard eruit omdat ik vind dat er te veel krasjes in zitten. Verder worden er een paar kleine onderdelen vervangen waarvan de andere er net iets beter uit ziet.

                      Klik...   Klik...

 
26-04-2014 Een ritje naar het Noorden en 400Km meer op de teller heeft mij weer een kofferbak vol onderdelen opgeleverd. De Blauwe Cordia turbo was gekocht voor de cross maar kon er alle spullen vanaf halen waar ik interesse in had. Zo nam ik mee een R. voorscherm, frontplaat, keienvanger, 2 achterlichten, digitaal klokje, complete koplampruitenwisser set, koplamp rozet en tot mijn verbazing een rechterdeur zijruit voor de uitvoering zonder zijspiegel. Deze ruit is anders als dat je er een zijspiegel op gemonteerd heb zitten.

                  Klik...  Klik...  Klik...

 
13-04-2014 De onder genoemde bumpers gaan na alle waarschijnlijkheid niet door omdat de kosten voor het verschepen erg hoog zijn. Alleen de verzending kost me al €1700,00 en dan moet ik er nog invoer rechten over betalen, bumpers laten spuiten enz enz. jammer maar helaas.  
4-03-2014 Via een Ebay advertentie ben ik in contact gekomen met een Amerikaan die zijn zwarte Cordia onderdelen te koop aanbied. Bij deze onderdelen zitten ook de dikke Amerikaanse bumpers waar ik al heel lang naar zoek. Aan de hand van de foto's kan ik zien wat voor mij interessant is en van hem kan kopen. De foto's zal ik online zetten!

                                                      Klik...

 
 2-03-2014 Helaas moet het zo zijn dat ik mijn rode Cordia nu voor 9 maanden heb geschorst. Uiteraard zal ik de auto wel in beweging houden want anders blijf ik sleutelen en onderdelen vervangen. Door deze belachelijke belasting maatregel heb ik bedacht om 9 maanden met de 3 overige auto's te rijden en in de 3 winter maanden de volle tarief voor 1 auto te betalen. In dit landje maken ze alles kapot en de hobbyist is de dupe, want vergeet niet dat géén van de auto's een woon werk verkeer auto is en dat ik een bus van de zaak heb met bijtelling. Dus ik word dubbel aangeslagen. Op veel forums lees je dat oldtimer bezetters dramkousen zijn maar zo zie je maar dat het in mijn verhaal allemaal weer anders is dan het lijkt!  
23-02-2014 Tot over 2 jaar, klonk het bij de APK. Zowel de rode als de groene kwamen zonder opmerking door de APK en daar was ik uiteraard erg blij mee. Voor ieders is het altijd een verrassing wat komen gaat en meestal treft het de portomonai.  
19-02-2014 Vanuit het niets kreeg ik een mail uit Spanje of ik onderdelen voor de beste man heb. De Spanjaard had via google mijn site gevonden en was zeer verrast en mailde mij. Deze man heeft op een sloperij een Cordia zien staan en weten te kopen. De auto was al afgeschreven en er stond al een andere bovenop maar heeft een deal gemaakt en gaat hem weer nieuw leven inblazen. Het schijnt dat ook in Spanje de Cordia een zeldzaamheid is en het model sprak hem aan. Maar omdat er in Spanje bijna geen onderdeel te vinden is heeft hij mij benaderd. Ik denk dat ik hem 90% kan leveren van wat hij nodig heeft, de rest zal hij elders moeten vinden. Tevens heeft hij op het web een forum pagina aangemaakt met zijn doel en dit is wel de moeite waard om even te bekijken. Via een translate programma kan je het vertalen naar NL. http://www.forocoches.com/foro/showthread.php?t=3547178 of http://www.flickr.com/photos/114056534%40N05/sets/72157639734442203/   

Klik... Klik... Klik... Klik...

 

 
17-02-2014 Zo zie maar dat het belangrijk is dat een auto moet rijden en niet te lang moet stil staan. Dit heb ik nu ondervonden met m'n groene schuurvondst. Ik wilde de auto voor z'n 3e APK tevoorschijn halen, maar de auto wilde niet meer schakelen. Als de motor aan was kreeg ik hem niet in de versnelling maar als de motor uit was wel. Nu heb ik de hele versnellingsbak eronderuit gehaald en nu bleek dat de koppelingsplaten aan de drukgroep zat geplakt en niet meer los wilde. Dit geintje heeft de nodige uren gekost om het weer voor elkaar te krijgen maar hij kan weer naar de APK.

Klik... Klik... Klik... Klik...

 
14-12-2013 Big Brother is watching you. Overal waar je tegenwoordig rijd staan camera's opgesteld en via sommige cam's kan je via een site meekijken. Nu is me opgevallen dat het niet Live is want er zit een vertraging van z'n 40seconden in. Maar als je in de buurt rond rijd is het wel leuk om zo een kiekje van je eigen auto te maken.

                   Klik...  Klik...

 
26-10-2013 Dakdragers waren vroeger universeel en bijna voor elke auto te gebruiken. Tegenwoordig is dit anders en heeft elk type/ merk weer een andere constructie en dat was vroeger bij de Cordia ook al een punt. De Cordia heeft geen dakrail of goot dus moet je over naar een alternatief. Thule heeft destijds al een set op de markt gebracht met extra steunen in het midden omdat je de achterste dragers niet kunt vast zetten. Ik had al jaren z'n set liggen maar kwam er op het web weer 1 tegen dus maar gelijk gekocht want zie over een paar jaar nog maar eens z'n set te krijgen. Om het geheel in elkaar zetten heb je wel meer tijd en geduld nodig maar als dat alles is.

           Klik...

 
28-09-2013 Zes op een rij!!

Afgelopen week is er een Cordia liefhebber/ eigenaar bij mij langs geweest om mijn liefhebberij eens van dichtbij te aanschouwen. De geplande tijd die we hadden gepland waren dubbel en dwars overschreden want als je iets deelt kan je er uren over door praten. Uiteraard hebben we onze Cordia's op een rijtje gezet voor de foto.

                                              Klik... 

 
15-09-2013 Met een beetje gegoogle kwam ik op een site die heel specifiek alle verkoop informatie online had staan van de Mitsubishi Cordia. Zo kan je zien in welk jaar er een bepaalde type/ uitvoering voor welk continent is gemaakt/geleverd. Ik vond dit de moeite om het geheel over te nemen en te verwerken op mijn site. Op de hoofdindex onder dit knopje Verkoop ww. kunt al deze informatie tevoorschijn halen.  
15-09-2013 Op de Nieuw Zeelandse veiling site heb ik van een sloop bedrijf een doos met knipperlicht glaasjes gekocht. Dit bedrijf schroefde bij binnen komst o.a. de glaasjes eraf en sloeg het op. Bij weinig vraag plaatste ze dit item op de veiling site en ik kwam het tegen, won het item en is inmiddels al op transport.

                                                     Klik...

 
26-08-2013 De brede Turbo zij stripping die ik vorig jaar in Australië had gekocht heb ik nu eindelijk op de auto zitten. Met het schoonmaken van de oude kleef en kit resten had ik veel werk maar uiteindelijk is het toch gelukt om er wat van te maken. Met de dunne rode streep er doorheen breekt het geheel wel een beetje.

Klik...  Klik...  Klik...

 
11-08-2013 Het zit er weer op, de reis naar Berlijn met de Cordia leek goed te gaan. De heenweg en op locatie was er geen vuiltje aan de lucht tot dat we naar huis gingen. De auto stotterde, de toeren teller zwiepte alle kanten op en het was een sport om de motor aan de praat te houden. Hoe dichter bij huis des te dramatischer het werd. In Epe sloeg de motor af en toen was het bijna einde oefening maar de doorzetter wind en zijn thuis aangekomen. Nu bleek dat de ontsteking niet meer functioneerde dus heb ik er nieuwe contact punten ingezet, afgesteld en hij loopt weer als van oudst.

                  Klik...  Klik...  Klik...

                  52°13'14.25"N -   11° 3'8.14"O                  52° 2'25.49"N - 13°44'57.57"O                      

 
26-07-2013 Op het moment ben ik de onderdelen voor de cabrio aan het voorbereiden zodat ze bij de lasser gelijk gebruikt kunnen gaan worden. De onderdelen komen van sloop auto's en vergt veel werk om het bruikbaar te maken. Alle puntlassen moet je uitboren, bramen weg slijpen en gelijk behandelen tegen roest. Klik hier voor de foto's!!  
21-07-2013 De NS-66-SV is inmiddels in eigen beheer en het plaatwerk aan de buitenkant zier er beroerd uit maar net de cruciale onderdelen die ik nog voor de cabrio nodig heb zijn hier perfect. Het interieur ziet er netjes uit al ontbreken er een paar kleine dingen en wat bijzonder is is dat deze cordia uberhaupt geen hoedenplank heeft. De kunstof kofferbak bekleding is totaal anders als dat je bij de Cordia gewend bent. Tevens ontbreek er een dakantenne montage punt. Waarschijnlijk is dit 1 van de eerste serie's cordia die op de markt zijn gebracht zonder enige update's.

                Klik... Klik... Klik...

 
20-07-2013 Na lang te koop te hebben gestaan komt de groene NS-66-SV naar mij toe. Ik houd mijn woord om er geen meer bij te nemen en dat blijft zo want deze groene gaat uit elkaar. Het is jammer maar er was bijna geen animo voor deze auto en de onderdelen kan ik nog kwijt dus het is niet anders. De motor heeft weinig gelopen maar het plaatwerk is niet best meer. Het interieur bewaar ik ook en voor de rest is het voor mij een verrassing want heb de auto nooit eerder in het echt gezien.  
13-07-2013 De verhuizing van de cabrio is nu immers ook een feit. Door gebeurtenissen op de oude locatie en door de beperkte toegang tot de stalling heb ik de auto verplaats. De bedoeling is dat de auto hier tijdelijk staat omdat hij door een vakman in het westen des lands onder handen word genomen. Deze man maakt de auto weer bikkel hard zodat ik hem daarna strak kan maken voor de spuiter.

     Klik... Klik... Klik... Klik...

 
 4-06-2013 De zomer is in aantocht dus dat betekend dat de auto waar we mee naar Berlijn gaan even helemaal gecheckt gaat worden. Vandaag even nieuwe zomer banden (165-70-13) van Dunlop eronder laten zetten. Ik had nog velgen van de Blauwe Belg liggen en deze nu voorzien van nieuwe banden. Morgen even de nieuwe bougie kabels ophalen want de huidige slaan door en dat is niet zo heel veilig. Tevens 2 kleine mankementjes verholpen en vervolgens de auto even gewassen en er een paar foto's van genomen.

                      Klik... Klik... Klik... Klik...

 
30-05-2013 Hobbyisten vind je op allerlei fronten zo ook mensen die zoals ik kleine schaalmodellen van auto's verzamelen. Nu zijn er mensen die ontdekt hebben dat Barnfinds (Schuurvondst) een hot item is. Ze nemen een nieuw of gebruikt exemplaar en verbouwen hem tot schroot, de resultaten zijn verbluffend. Zo heb ik een kleine Cordia met lichte schade afgegeven en die is tot schroot gemaakt. Zie hieronder het resultaat. Mensen die met Menno in contact willen komen moeten hem gewoon maar even mailen!

     Klik... Klik... Klik...

                                                                 Klik... 

 
27-05-2013 Te koop aangeboden; Mitsubishi Cordia 1.6L - BJ: 11-5-1984.  Prijs: n.o.t.k. (Dit is geen auto van mij!!)

Voor meer info graag de eigenaar een mail sturen.

                             Klik...  Klik...  Klik... 

 
21-05-2013 JAF editie 2013 zit er weer op. Het was wel de meest kille dag dat ik ooit heb meegemaakt op deze JAF meeting maar het bleef droog en dat was het belangrijkste. Verder kreeg ik veel vragen over de groene Cordia. Ik had een papier met weinig tekst maar dat was voor het publiek genoeg om de auto goed te observeren. Verder veel complimenten in ontvangst genomen.

                Klik...  Klik...  Klik...

 
18-05-2013 Maandag 20 Mei is het Japanse Auto Festival weer in Assen op het Circuitpark. Uiteraard ben ik er ook, ik sta met mijn groene Cordia bij de Mitsubishi Owners stand.  
 6-05-2013 De geplande opruimdagen hebben resultaat geboekt, als je in de lengte of breedte niet meer weg kom ga je de hoogte maar in. Inmiddels heb ik een zolder op een zolder gebouwd om alle onderdelen gesorteerd een plek te kunnen geven.

                  Klik... Klik... Klik...

                                          Klik... Klik...

Inmiddels ben ik bijna klaar maar de ruimte die gecreëerd is om 4 Cordia's bij elkaar te plaatsen in gelukt. Ik moet ervan uit gaan dat als de Cabrio op locatie weg moet ik hem bij mij gewoon onderdak kan bieden. Ik heb veel moeten verplaatsen en bouwen. Een takel moeten aanschaffen om zware onderdelen op zolder te krijgen maar het resultaat is er.   

                                                           Klik... 

 

 
17-03-2013 Op de Nieuw Zeelandse Veilingsite "Trade Me" heb ik weer wat gevonden en word inmiddels verscheept. Het gaat hier om de 2e generatie achterlichten, koplamp rozetten en spatlappen met de Cordia tekst. (pakketje is inmiddels aangekomen).

                                                                       Klik...

Met het uitpakken zat er een kleine verassing in, er was nooit gesproken over een Cordia-XG badge. Maar hij zat er wel bij ingepakt. Erg leuk item want in Nederland heeft er nooit een Cordia-XG gereden.

                                                                       Klik...

 

 
17-03-2013 Contacten moet je warm houden want zo kan het een keer gebeuren dat je een mail krijg waarbij er weer onderdelen worden aangeboden. In dit geval gaat het om een Klassieke Colt liefhebber die de auto wilde aanpassen met Cordia onderdelen. Echter door tijdgebrek kwam het er niet van en wilde toch een goed adresje voor de onderdelen. Het gaat hier om een 1.8L Turbo injectie motorblok met versnellingsbak, complete luchtfilterhuis, ECI module, kabelboom, een aantal water reservoirs, een echt Turbo stuur, rechter voor scherm, luchthapper, dashboard paneel en nog een hoop klein spul. De meeste van deze onderdelen zullen gemonteerd worden op de Cabriolet.

                   Klik... Klik... Klik... 

 
11-02-2013 3X APK zonder enige opmerking! Eind december is de blauw/ grijze Cordia voor de APK geweest en dit geheel zonder problemen en afgelopen Vrijdag zijn de Rode en de Groene schuurvondst ook zonder problemen door de APK gekomen. Voor de groene was het z'n 2e APK in 29 jaar.

                                                      Klik..

 
 5-01-2013 Japansedag (JAF) 2013 word gehouden op Maandag 20 Mei op het circuit van Assen.   Komt u Ook??

Ik ben aanwezig op de stand van de Mitsubishi Owners Club met de Groene Cordia (schuurvondst).

 
30-12-2012 "De Balans"

Hierbij geef ik aan hoeveel Cordia's er in Nederland op kenteken staan.

Totaal aantal Cordia's in NL op kenteken: 34 stuks

Waarvan rijdend: 11 stuks

En geschorst: 23 stuks

 
27-12-2012 Tot mijn zeer grote verbazing heb ik uit zeer vertrouwelijke bronnen informatie gekregen van de huidige Nederlandse Cordia's. Toen ik de kentekens ging checken kwam ik heel veel onbekende tegen en een heleboel zijn gewoonweg geschorst. Dit houd in dat op dit moment 23 Cordia's ergens in schuren, garage's of onder het zeil staan te wachten op misschien wel een restauratie of nieuwe eigenaar. Voor de mensen die een Cordia in beheer hebben vraag ik contact met mij te zoeken en bent tot niets verplicht. Een foto van uw exemplaar is welkom!  
24-12-2012 Gisteren heb ik bij een zeer fanatieke Celeste rijder/ verzamelaar en hobbyist nog wat Cordia onderdelen weten te bemachtigen. Eerder had ik al een mail gekregen over een hagel nieuwe rubberen achter spoiler en was om die reden richting het noorden gereden. Maar uiteraard is het niet bij de spoiler gebleven want heb ook nog in de verpakking een set hagel nieuwe spatlappen en een nieuwe zijspiegel in doos gekocht. Niet dat ik het nu nodig heb maar je zult nooit weten wat de toekomst brengt.

Tevens maak ik gebruik van de lezers die misschien bij een Mitsubishi sub/Dealer werken of die ergens wel iets weten te liggen. Ik ben stapel gek op Cordia onderdelen en als de prijs niet te gek is kom ik het ophalen. Voor mij is het puur eigen gebruik want handel zit er totaal niet in. Bovendien hebben de meeste Cordia rijders al een beetje voorraad op de plank liggen waar ze goed mee uit de benen kunnen komen en veel mechanische onderdelen zijn voor nette prijzen op Ebay te vinden.

 
17-12-2012                  

Voor de fun heb ik van dit digidash een kleine animatie gemaakt, en grappig vind ik het wel.

 
15-12-2012 Op Marktplaats zocht ik onder Tredia  naar onderdelen en kwam een advertentie tegen waarbij ze de hele handel aan o.a: uitlaten van de hand doen. Van de Mitsubishi gaat het voornamelijk om de oudere types, eind 1970 tot ver in de jaren 80 en wat uit '90.

De beste man is absoluut niet duur want hij is het liever kwijt dan rijk. Voor 3 complete uitlaat systemen, waterpomp en rem schoenen betaalde ik €170,-

                                                      Klik...

 

 
 9-12-2012 Nu met de winter op komst  moeten we onze hobby een beetje beschermen tegen kapot vriezen en dergelijke. Elk jaar haal ik de accu's uit de auto en zet ze thuis neer maar ook dat geeft met regelmaat problemen zodat ik alsnog nieuwe kan kopen. Daarom heb ik nu een acculader gekocht waar ik alle accu's mee oplaat zodat ze de winter pijnloos doorkomen. Deze lader laad in 8 stappen totdat de accu vol is, hij checkt tussendoor of de accu niet leeg loopt en de accu kan niet overladen worden. Op het moment heb ik via Ebay een soort van kabel onderbreker besteld zodat je in de zomer niet de hele accu hoeft los te koppelen maar het heeft dezelfde functie als een massa schakelaar.

                     Klik...  

 
11-11-2012 Vandaag maar weer eens even in de stalling geweest om de hele voorraad te sorteren en op te ruimen. Inmiddels heb ik een zolder gebouwd over de hele oppervlakte waar de auto's gewoon onder door kunnen rijden. Als je zo bezig bent zie je hoeveel je eigenlijk hebt. Het is nog lang niet klaar en er moet nog het één en ander gebeuren om het optimaal te kunnen benutten. Maar er word niks weggegooid!! Tevens voor het gemak even alle auto's naar buiten en dat bied gelijk de mogelijkheid om alles even schoon te maken.

         Klik... Klik... Klik... Klik... Klik...

 
 4-11-2012 Het is nu definitief dat de eerder genoemde witte Cordia uit Frankrijk te koop word aangeboden voor 3000€. De auto is in zeer goede staat en heb er zelf ook interesse in maar het gaat nu eenmaal niet qua ruimte.

      Klik... Klik... Klik...

 

 
 2-09-2012 Inmiddels heb ik mijn Cordia miniatuur verzameling wat uitgebreid. Via een clublid heb ik de grote witte en rode vanuit Japan over laten komen.

 

      Klik...  Klik... Klik...

 
18-08-2012 Als eerste, iedereen bedankt voor de mooie reacties van mijn reportages in het tijdschrift.

Het is geweldig mooi weer dus het Japanse ijzer mag de stalling weer uit rollen. Zo had ik eerst een paar kleine klusjes zoals een wiellager (LV) vervangen en bij een ander was de aandrijfhoes gescheurd dus die moest er ook aan geloven en nu we in een hittegolf zitten mag m'n kroon juweeltje weer de stalling verlaten en lekker veel mee genieten met dit mooie weer.

Ook ben ik redelijk actief met het speuren van onderdelen en daarom zit ik met enige regelmaat op Australische forum site's. En als je een goede speurder bent en je weet contact te leggen komt het vaak nog goed ook en deze keer heb ik ook weer bonus. Ik heb van de turbo type de brede zij stripping, 4 achter spatlappen met "cordia" erop, 2 voor spatlappen, een Japanse kentekenplaat houder en nog een paar badget's van de type auto en 1 van MMC en daar zijn er niet veel meer van dus ga goed nadenken op welke auto ik die plak.

Klik... Klik... Klik... Klik... 

 
 24-06-2012 29 JUNI in de winkel !!!  Maak een notitie, zet je wekker, pak je slaapzak en haal hem.

Lang verwacht, eindelijk uitgekomen.

                                         

 
 16-06-2012 MITSUBISHI. DE GESTAALDE PERFEKTIE. staat op de sticker die speciaal is laten maken om de auto weer een stukje completer te maken. Een Mitsubishi Lancer liefhebber die de auto helemaal TipTop voor elkaar heeft, heeft deze stickers laten maken. Het resultaat is super!!

                                 Klik... Geen schrijf fout!!!!

 
 15-06-2012 Vandaag ben ik op Ebay een Cordia tegen gekomen met een complete USA look, dikke bumpers, dubbele koplampen enz enz. Ik ga proberen deze auto te bemachtigen voor de onderdelen die vervolgens weer verscheept moeten worden.  
  8-06-2012 Deze maand in de winkel, de reportage van mijn Cordia's. De exacte datum weet ik niet maar dat horen jullie nog. Op de AMY site word het al aangekondigd.

                                                   

 
  2-06-2012 Van 6 naar 5, vandaag heb ik de Cordia verkocht die ik bijna 7 jaar in bezit had. Er zat wat werk aan en heb er de tijd niet voor dus is hij nu naar een andere Cordia liefhebber gegaan.  
20-05-2012 Ik kan u mededelen dat de foto reportage in "Auto Motor Youngtimer" in de 3e en eerst komende uitgave uitkomt.  
20-05-2012 Het 1ste grote youngtimer meeting in Ulft was een groot succes. Bijna alle merken waren er aanwezig en het weer was bijzonder goed te noemen, voor de mensen buiten had het wat minder gekund maar je kunt niet alles hebben. De prijs voor de councours 'd elegance heb ik niet gewonnen en dat was ook niet ze gek als je weet wat er tegenover mij stond.

                Klik...   Klik... 

 
26-04-2012 Na zeven jaar zoeken is hij er, mijn digitale dashboard van de Cordia. Het is echt een plaatje en een grote wens van mij om dit te kunnen bemachtigen.

                                                            Klik...

 
9-04-2012 Het heeft heel lang geduurd, ik heb nog nooit eerder zaken gedaan waar zoveel tijd in zat maar het is eindelijk rond. Het gaat om het digitale dashboard. De verkoper woont in Oekraïne en het beleid van de regering is heel streng en dat probleem hadden we ondervonden. Als je in dat land woont mag je buiten je loon, gift of verzekeringen geen andere inkomsten hebben dus het geld wat ik gestuurd had is geblokt en weer terug gestort. Dit hele gebeuren heeft ruim 2 maanden geduurd en de verkoper heeft mij zojuist gemeld dat hij het geld op een andere manier heeft ontvangen en dat de dashboard woensdag op de post gaat. Soms moet je creatief zijn maar al die transacties hebben ook weer geld gekost maar als je al 7 jaar naar iets op zoek bent heb je er veel voor over.  
6-04-2012 Op woensdag 3 april heb ik een foto reportage gehad met al mijn rijdende Cordia's. De foto's beloven veel dus ik ben benieuwd hoe het in het autotijdschrift eruit gaat zien. (auto motor youngtimer). Ik hou jullie hiervan op de hoogte!!

                                                 Klik...

 
31-03-2012 Het heeft bij de RDW nu wel erg lang geduurd maar het kenteken is nu na12 dagen binnen. Nederland is weer een Cordia rijker met het kenteken 94-TSN-1

 

 
19-03-2012 Doordat ik de laatste aankoop in gang heb gezet bied ik bij deze mijn huidige rode Cordia te koop aan. Ik heb echter geen tijd voor hele restauraties en hij word er alleen maar slechter van dus vandaar deze verkoop. (marktplaats)  
19-03-2012 Ik had het al eerder aangekondigd, mijn laatste Cordia aankoop is werkelijkheid geworden. Bij deze zet ik een punt achter die aankopen want een keer moet het genoeg zijn en waar laat je het allemaal. Vrijdag heb ik de auto opgehaald al ging dat allemaal niet zoals gepland. Vandaag ben ik ermee naar de RDW geweest en nu wachten tot ik de papieren thuis krijg zodat ik het kenteken kan laten maken en vervolgens door naar de APK. Tijdens het wielen wisselen bleek al snel dat de aandrijf hoes was gescheurd dus daar moet een nieuwe op en op weg naar de RDW maakte de V-snaar veel herrie. Op de terugweg even een hoes en snaar gehaald en wat gebeurd en z'n 2Km voordat ik thuis was..............de snaar braak onder het rijden, dus bij thuis komst kon ik gelijk de nieuwe erop zetten. Tevens heb ik dit weekend mijn laatste aankoop ge update zodat hij er wat sportiever uitziet. De verrotte deur is vervangen (beetje kleurverschil) er zit een nieuwe uitlaat onder die ik toevallig nog had liggen want op weg naar huis had ik er een gat in geblazen dus had er waarschijnlijk veel vocht ingestaan zodat hij van binnen al was doorgerot maar van buiten niet waarneembaar was. 

          Klik...  Klik... 

                              Handelaars foto (D)                               Ge update en gepoetst

 
6-03-2012 Met vlag en wimpel is de groene Cordia door zijn 1ste APK gekomen. Er was niets op aan te merken, en zo hoort het.

                                                            

 
3-03-2012 Dit is echt mijn laatste aankoop, mijn huidige rode Cordia vergt mij te veel tijd om hem weer mooi te maken dus heb ik voor een alternatief gekozen. In Duitsland staat een Cordia 1.6L automaat uit 1983 met 86000 op de teller en heeft 1 eigenaar gekend. 1 Deur moet ik vervangen, bij de kofferbak rubber moet er een stukje gelast worden en de verkoper heeft op eigen terrein er een flauwe deuk in gereden die eruit moet. Verder is deze auto in goede staat en heb verder nergens roest kunnen ontdekken.

                     Klik...           

 
3-03-2012 Pia Beck is bij de oudere mensen een bekend persoon van de radio en tv. Pia was een zeer bekende en goede pianist in de jaren '60 en '70. Deze dame heeft in 1986 een Mitsubishi Cordia aangeboden gekregen. Deze Cordia is deze week gesloopt omdat er veel werk aan zat en de eigenaar had er de tijd niet meer voor en om die reden heb ik de nodige onderdelen opgehaald.

                                                                        

 
26-02-2012 Wil jij deze unieke groene Cordia ook zien? kom naar Zandvoort, daar word de jaarlijkse Japanse Auto Festival gehouden en ik sta daar bij de stand van de Mitsubishi Owners Club. Deze dag word gehouden op Zondag 29 April.

http://www.japanseautosportfestival.nl/nl/home/show/308 

 
26-02-2012 Mijn unieke aanwinst is bijna klaar, morgen word de benzine tank gevuld met nieuwe benzine en dan kan hij weer zonder zorgen de nodige kilometers maken. We zijn totaal geen problemen tegen gekomen, alles wat we eraf haalde zag er als nieuw uit maar het risico bleef als je het laat zitten en dat wilde ik niet. De motorolie was geen drab, geen vlokken in de benzine, en alle bouten waren goed los te krijgen. Op weg naar de garage sloeg de motor bij kruispunten steeds af maar dat had alles te maken met de 26jr oude benzine. Morgen weet de motor niet wat hem overkomt.  
26-02-2012 Het verhaal van de 2 hieronder vermelde Cordia's zijn minder mooi dan dat het in 1ste instantie leek. Beide Cordia's zijn niet af, missen onderdelen, bij de linker moet er een hele nieuwe motorkap op, beide hebben ruim 160.000km gelopen, uitlaat verrot en veel meer wilde de eigenaar er niet over kwijt. Voor het geld krijg je te weinig terug. Ik heb een lager bod uitgebracht maar daar zal wel niets mee gebeuren.  
19-02-2012 Nu heb ik iets om werkelijk gek van te worden. De Cordia's vliegen me nu z'n beetje om de oren. In Duitsland is een Mitsubishi Dealer die al jaren de oudere Mitsu's verzameld en die persoon wilt de handel verkopen. Maar wat me aan het hart gaat is dat er 2 beauty's van Cordia's bij staan; een rode 1.6L turbo en een rode 1.8L turbo. En de mensen die mij kennen weten dat ik een poging ga doen om er 1 te bemachtigen ter vervanging van mijn huidige rode Cordia.

                               Klik...  Klik... 

Tevens worden er ook diverse Colt's, lancer en een Tredia turbo aangeboden.

 
15-02-2012 6 Maart 2012 moet de dag worden dat de groene Cordia weer op de openbare weg mag. Dit is de datum dat hij weer uit de schorsing gaat en de APK krijgt en dus weer aan een nieuw leven mag beginnen. Dit komend weekend gaat de motor uit elkaar want de kou is weg dus we kunnen weer vol aan de bak.  
7-02-2012 2012 gaat echt mijn jaartje worden want heb ik tot mijn verbazing een bijna hagel nieuwe Cordia kunnen kopen en hetgeen waar ik al 7 jaar naar op zoek ben gaat ook in deze dagen mijn kant opkomen want heb inmiddels weer een foto ontvangen van een Digitaal dashboard dat gister nog is gedemonteerd uit een Russische Cordia.

                                                   Klik...

 
4-02-2012 Het is al een keer eerder ter sprake gekomen dat ik al jaren op zoek ben naar een digitaal dashboard van de Cordia. Ik was met een Russische jongen aan het onderhandelen om zijn Cordia maar omdat de groene Cordia is doorgegaan heb ik deze Russische Cordia afgezegd. Maar wel contact gehouden en door gewoon een vraag te stellen kreeg ik een verassend antwoord dat hij een digitaal dashboard heeft en het aan mij wil verkopen. Die persoon is alleen niet bekend met zaken doen naar het buitenland maar daar help ik uiteraard wel mee. Dus hopelijk hoeft het niet te lang te duren voordat ik een origineel digitaal dashboard in bezit heb.

                                                       Klik...

 
 1-02-2012 Op het moment zit het koude weer een beetje tegen, de garage waar de motor uit elkaar gehaald zou worden is niet verwarmt en dus ook geen pretje om eraan te beginnen. Inmiddels loop ik zelf op een dood spoor want ik weet niet meer wat ik nu nog kan gaan doen aan de auto. De Cordia is helemaal sticker en reflector vrij, de 4 nieuwe banden liggen eronder, de nieuwe Europese kentekenplaten zitten erop, de voorste stadlicht zaten onder het tectyl en zijn grondig gereinigd (in de vaatwasser), alle motorische onderdelen zijn binnen en klaar om vervangen te worden (pakkingen set, distributie riem, olie filter, 15W40 motor olie, benzine filter en tevens zijn de ruitenwissers ook vervangen want die waren er echt slecht aan toe. Tevens is de auto voorzien van een alarm installatie maar die heb ik nog niet aan de gang gekregen dus of dit nog werkt?  
21-01-2012 Nr 5 is werkelijkheid geworden. De hieronder vermelde Cordia is in mijn bezit en kan nu vol aan de bak om hem weer op de weg te krijgen in originele staat. Voor deze auto zal ik een extra rubriek aanmaken om de stand van zaken bij te houden. ((Link))  
08-01-2012 Ik heb het even stil gehouden maar de deal is rond. Ik was 2 maanden geleden benadert door een erfgenaam die een Cordia had staan en er graag vanaf wilde. Het gaat om een groene van 1983, 2x4 versnellingen, skaidak, louvre op de achterruit en 2288km op de teller (Geen schrijf fout) De auto is na aankoop gelijk in de garage gestald en is er een paar keer uitgekomen. Tevens zit er een heel dag boek bij over zijn geschiedenis, in 1986 is de cordia voor het laatst op de openbare weg geweest en staat nu 25 jaar stil. De staat is uitmuntend maar door het uitdrogen van rubber moet het hele motorblok uit elkaar en alles waar olie in zit moet vervangen worden net zoals de banden en de accu. De auto heeft vanaf de dealer destijds een extra ML/ tectyl behandeling gehad en het resultaat is er dan ook. Over 2 weken ga ik de auto ophalen en bij de bekende Japanse autofestival is hij zeer waarschijnlijk te bewonderen.

  Klik...  Klik...

 
30-12-2011 Serieus contact leggen met een Russische Cordia liefhebber is op het moment aan de orde. Deze man heeft een Cordia-XG 1.8L turbo, spiegels op het voorscherm, digitaal dashboard, airconditioning, ramen elektrische, koplamp wissers als optie. Ook heeft deze auto 85000 gelopen en staat nu al een tijdje stil in de garage. Word vervolgt!!  
29-12-2011 Zo op het einde van het jaar komt de jaarlijkse APK weer om de hoek kijken en beide Cordia's zijn er weer door heen gekomen, de automaat heeft er ook nog een steekproef bij gehad dus mag ik aannemen dat het helemaal top is.  
19-11-2011 Vandaag heb ik mijn bestelling uit Nieuw Zeeland ook ontvangen, ik had via een veiling site 2 Koplampen (rechts sturende auto) 2 zijspiegels (andere type), 2 zonnekleppen, 2 achterlichten (getint) gekocht. Alles wat ik heb gekocht is anders dan de Europese Cordia onderdelen dus weer leuk om te hebben.  
19-11-2011 Deze week is er bekend gemaakt dat de klassieke auto's toch weer belasting vrij worden. Eerder had de wet bepaald dat auto's vanaf 1-1-1987 weer voor altijd belasting gaan betalen maar met een overgangsregeling heeft de regering deze regel aangepast. Mijn Blauwe Cordia word in Juni 2013 belastingvrij, dus in mijn geval word de auto dan 26 jr.  
15-08-2011 De voor mij grote reis (Zwitserland) zit erop, het was wel afzien en het zal eens niet zo zijn dat er wat kleine probleempjes met de auto waren. Het remmen in de bergen ging gepaard met veel lawaai, nu kwam ik er al snel achter dat de stofhoef van de aandrijfas was gescheurd. Of dit ook de oorzaak is van al die herrie gaan we meemaken want ik heb gelijk even een nieuwe homokineet besteld want meestal is daar ook wel iets mee aan de hand. Verder hebben we mooi weer gehad en hebben ruim 2500Km gereden. (probleem was linker voor wiellager)

Klik...   Klik...   Klik...

46°40'58.90"N -   8° 9'26.63"O                

 
25-07-2011 Zojuist was ik ff een het speuren op het web en wat kwam ik tegen; een schitterende Cordia met het Amerikaanse uiterlijk en airconditioning. Deze auto heeft ruim 18000 miles gelopen en dat is niks.

Klik...  Klik...

 
25-07-2011 Het doet steeds weer pijn als je een Cordia sloopt en weet dat er weer 1 minder op de weg is. Maar deze Cordia was zeer slecht, hij stond al lang te koop maar er was geen animo en deze auto heeft voor 4 andere Cordia's aan onderdelen voorzien.

 Klik... Klik... Klik...

 
30-06-2011 Doordat ik een oud schade scherm en een Turbo keienvanger op de auto had zitten heb ik deze 2 onderdelen vervangen door een schade vrij scherm en een originele Non-turbo keienvanger. Bij de Turbo keienvanger zitten er allemaal gaatjes ingeponst voor een klein spoilertje. Uiteraard heb ik dit bij een spuiter laten spuiten en na alle waarschijnlijkheid moet de deur nog even een keer nageneveld worden want als je goed kijkt zie je iets kleur verschil.

Klik...  Klik...  Klik...

 
 9-06-2011 Vandaag hebben we de Cordia uit België opgehaald en zijn reeds met de demontage begonnen.

Klik...  Klik...  Klik...

 
29-05-2011 De bestelde front spiegels zijn inmiddels aangekomen en heb er even een foto van gemaakt of het mooi of niet mooi is om ze definitief te plaatsen. Meningen zijn welkom!!

Klik...       Klik...

Origineel                                                                2e Optie

 
28-05-2011 Vandaag heb ik een koop gesloten om een Blauwe Cordia 1986 voor onderdelen. Deze Cordia ga ik met een andere Cordia liefhebber slopen omdat er heel veel goede onderdelen aan zitten. Zo maken we in 1 klap 3 mensen blij (incl de verkoper).

Klik... Klik...

 
27-05-2011 Vandaag ben ik naar Emmeloord afgereisd om nog wat onderdelen van een Cordia te demonteren. Op de foto was de auto al slecht maar dat was in werkelijkheid niet minder. Ik heb de achterplaat onder de achterbumper en wat kleine interieur spulletjes meegenomen en daar hield het ook mee op want echt alles was rot aan die auto en na mijn idee stond hij daar al 10 jaar weg te rotten.

52°42'32.57"N -  5°46'53.73"O

 
20-5-2011 Op het moment wacht ik op een bestelling uit Thailand en in dit geval gaat het om de spatbord zijspiegels. Vroeger zaten de spiegels helemaal voorop bij veel merken, fraai is het absoluut niet maar in deze tijd heeft het wel wat en is het een bijzondere verschijning. Mijn bedoeling is om deze spiegels op mijn rode Cordia te monteren.

   

 
20-5-2011 De planning voor de komende tijd heb ik inmiddels ook uitgestippeld. Voor de hemelvaart gaat de blauwe automaat even naar de spuiter om een gedeelte van het achterscherm te spuiten omdat daar opnieuw laswerkzaamheden hebben plaatsgevonden moet dat weer ff strak gemaakt worden. Tevens laat ik de originele Cordia luchthapper in de kleur meespuiten zodat ik nog altijd kan kiezen of ik hem op de motorkap monteer of niet. Half juni gaat de kop eraf en worden wat pakkingen, keringen, kleppensealtjes, bougies vervangen om de kans te verkleinen dat de auto mij in Zwitserland in de kou laat staan.

Eind Juni wil ik de voorspoiler van de blauwe helemaal update, strak maken en overspuiten. Door de jaren heen heeft hij zo af en toe een tikje gehad waar door de verf is losgekomen dus ik wil dat weer helemaal in orde hebben.

Na de zomer vakantie gaat eindelijk de cabrio naar een plaatwerk hersteller en dat is heel hard nodig. Ik heb geen indicatie wanneer de cabrio klaar is maar in die zelfde tijd kan ik het motorblok helemaal reviseren. Als de auto terug komt zou hij gelijk door naar de spuiter moeten om de auto daar klaar te maken voor het opbouwen.

Als het financieel allemaal toe laat zou medio 2013 de rode Cordia gerestaureerd kunnen worden en na al mijn dwaze ideeën laat ik de auto toch helemaal origineel en ook in de kleur rood, daar zijn immers de meeste Cordia van verkocht. Ik denk alleen dat ik niet de originele rode kleur ga gebruiken maar een echte Ferrari rode kleur toe pas.

 
21-2-2011 Inmiddels is het alweer bijna 15 jaar geleden dat ik mijn toen grijze Cordia kocht, afgelopen weekend heb ik de locatie bezocht daar waar ik toen de eerste foto's nam van deze auto en heb gelijk even een nieuwe foto genomen.

Klik... Klik... Of je het wilt geloven of niet?.........

                                                        52° 1'48.57"N -  5°59'52.91"O

Het is echt dezelfde auto alleen een beetje anders. Bovendien is hij nu 24 jaar.

 
21-2-2011 Het verhaal met de witte Franse Cordia blijft ons bezig houden. Ik heb nog steeds e-mail contact met de eigenaar en ik kom steeds meer te weten over deze auto. Deze Cordia is de enige in heel Frankrijk omdat de Franse RDW vroeger geen goedkeuring gaf voor deze type auto. Wat me ook is verteld is dat deze auto z'n 17 jaar geleden voor Drugs transport is gebruikt en door de Politie in beslag is genomen, mijn vermoeden is dat het in het verleden een Duitse auto was. Doordat de auto door de Franse domeinen is verkocht is hij aan een legaal kenteken gekomen en is daarom de enige in Frankrijk, ook dit is weer een uniek verhaal.  
 8-02-2011 Mijn website werpt opnieuw vruchten af omtrent een aangeboden Cordia vanuit Frankrijk. Wederom ben ik gemaild of ik geïnteresseerd ben in een Mooie Witte Cordia 1.6L Turbo 1983 met 77000 Km op de teller. Deze Cordia zit rondom in het bekende Vestatec spoiler set. Bumpers en spoilers zijn meegespoten en heeft de achter bumper erop zitten die ook met de Cabrio is meegeleverd. Ik wacht nog op een prijs!!

Klik...  Klik...   Klik...

Klik...   Klik...   Klik...   Klik...

Klik...   Klik...  Klik...

 
30-01-2011 Als je een hobby hebt die een beetje uit de kluiten is gelopen, heb je daar ook veel ruimte voor nodig. Nu is de tijd aangebroken dat ik aan het verhuizen ben met de stalling en dan zie je hoeveel onderdelen je hebt, niet te geloven. Ik ben 6x met een volle bus en aanhangwagen van locatie A naar B geweest. Nu is het de bedoeling om alles te ordenen en een definitieve plek te geven en zo heeft de cabrio ook z'n eigen plekje daar waar hij onder handen kan word genomen.

Klik...  Klik... 

 
16-01-2011 In de zomer van 2011 gaan we met de Cordia naar Zwitserland en dus moet hij in goede staat verkeren vooral de remmen. Via Ebay heb ik voor achter remschoenen en een revisie setje besteld met allemaal veertjes enz. De remtrommels worden gestraald zodat die er ook weer netjes bij staan. De voor remmen had ik eind vorig jaar al vervangen dus is hij aan het eind van de week al weer bijna klaar voor de grote rit. In maart wil ik de koppakking vervangen en kleppensieltjes want omdat dit nog steeds de eerste is sinds hij in 1984 van de band af rolde wil ik het zekere voor het onzekere. Deze automaat is voor ons eigenlijk de grote afstand rij auto juist omdat het relax is met de automatische bak. In 2009 zijn we ermee naar Parijs geweest (+/- 1500Km totaal), in 2010 zijn we naar de Eifel in Duitsland geweest en hebben we bij elkaar z'n 1400Km gereden en naar Zwitserland zal het allemaal bij elkaar ook z'n 2500Km worden dus moet de auto goed zijn. 

Klik... Klik... Klik...  

Klik... Klik... 

 
 4-12-2010 Omdat ik het cabrio project in 2011 wil starten moet ik zien dat ik alle onderdelen die nodig zijn op de kop moet tikken. Zo zag ik van de week dat het plaatwerk onder de voorruit heel slecht was en dat het bijna onbegonnen werk is omdat in orde te maken. Ik heb zodoende in Nunspeet op de sloop het voor mij belangrijke onderdeel eruit gehaald zodat het er zo tegen die tijd er ingemaakt kan worden. >>>>>>>>>              Klik...  
29-11-2010 Als je jezelf al 15 jaar bezig houd met de Cordia is het niet vreemd dat je dan ook wat onderdelen heb liggen. Door de jaren heen leg je het overal neer en nu is het tijd om dat eens grondig te gaan sorteren en daar ben ik nu mee bezig. 

                                                      Klik... En dit is nog niet de helft!!!!

 
24-10-2010 Er is in de film wereld veel vraag naar auto's uit de jaren 80 dus heb ik me hiervoor aangemeld. Misschien zien we 1 van mijn Cordia's ooit terug in een film of reclame commercial??  
24-10-2010 Er is een lichtpuntje wat betreft de Cabrio, ik heb een serieus bedrijf gevonden dat zeer nauwkeurig te werk

gaat en ik al diverse contacten mee heb gevoerd dus er is hoop!

 
24-10-2010 De Zwitserse aankoop gaat niet door, op een 1 of ander manier is er geen contact te krijgen en is de auto van

alle verkoop site's verwijdert. (verkocht waarschijnlijk).

 
20-8-2010 Een wens heeft iedereen wel eens, mijn wens op dit moment is om deze Cordia in bezit te krijgen.

 Klik...  Klik...  Klik...

 
15-8-2010 Een coole T-Shirt van de Cordia, dit vind je toch nergens.....behalve op een EBAY veiling site, nieuw te bestellen in jou maat.

                                            Klik...        

 
9-8-2010 Enkele vakantie foto's met de Cordia uiteraard. Locatie Eifel (D).

Klik...     Klik...     Klik...     Klik...

50°10'1.46"N - 6°51'58.36"O                                                                                                          49°54'38.99"N -  7° 3'59.12"O

 
5-8-2010 Op het moment heb ik van de ex-belg de velgen vervangen naar een wat iets degelijkers. Toen ik de auto kocht zaten er 14 inch authentieke sportvelgjes onder en die heb ik later omgewisseld met de originele GSR velgen met daarop de winterbanden. Maar nu ben ik even een andere weg ingeslagen en heb er 17 inch velgen onder gemonteerd. Zie de foto! Tevens ben ik het hele web afgeweest om dakdragers voor mij auto te kunnen bemachtigen want ook die worden niet meer gemaakt, en zoals van oudst..........de aanhouder wint.

 Klik...  Klik...  Klik...

 
3-07-2010 Als je een verzameling hebt en je vind weer iets wat net weer anders is wat doe je dan, je koopt hem gewoon. Op een Ebay site van Amerika vond ik een Cordia schaalmodel 1:18 met turbo stripping en als je net die ene met die sticker niet heb ga je het gevecht aan op de veiling en maar hopen dat je het hoogste bod heb.

     De kleintjes schaal 1:43     Klik...   De grote schaal 1:18

     De kleintjes zijn nog genoeg te krijgen op marktplaats of andere veiling site's.

 
28-6-2010 Gespot op een Duitse veiling site, een Mitsubishi Cordia Cabrio. Vraagprijs €29.500

De foto's van deze cabrio staan in mijn Cabrio rubriek!!

 
1-1-2010                                                
  Weet u ergens ook een Cordia te staan, maak er een foto van en stuur hem naar mij, bij voorbaat dank!!  
5-1-2010 Na de vakantie moesten er 2 Cordia's naar de APK, de automaat rolde er zonder probleem maar de rode had een kapotte schokdemper en de zijdorpel was deels kompleet weg. Deze mankementen heb ik verholpen en is inmiddels alweer goed door de APK gekomen. Zie hieronder de nodige werkzaamheden!

Klik...          

 
30-12-2009 Met de Cordia naar Parijs was voor ons een echte uitdaging. Met de kerst van 2009 zijn we uiteindelijk toch naar Disney gereden en het was maar hopen dat de auto het vol zou houden. Het is immers wel zo dat als er iets zou gebeuren dat de kans 99% is dat ze je kunnen helpen omdat er praktische geen onderdelen meer te krijgen zijn. De heenweg was geen probleem maar op de terugweg maakte de voor remmen gigantische veel lawaai en dacht dat ze vast zaten. Na een beetje gefriemel heb ik toch de reis van 530Km voortgezet en zijn met veel herrie thuis aangekomen. Nu bleek dat er 1 remblok verkeerdom gemonteerd zat!!

      

48°51'16.88"N -  2°46'57.79"O

Een dagje Parijs met de auto hebben we maar uit ons hoofd gelaten want ik wilde heel graag zonder schade weer thuis terug keren.

 

 
 4-02-2009 Op een Australische forum kwam ik erachter dat de Cordia toch nog in aardig wat films is gebruikt, jammer genoeg was hij na het filmen rijp voor de sloop. Bekijk het filmpje door de onderstaande link aan te klikken.

 
22-02-2009 Is dit niet erg gaaf, stoer, agressief? Ik ben deze heatlight covers tegen gekomen op een Ebay site en uiteraard gekocht. Of de Politie er blij mee is weet ik niet maar volgens mij mogen ze me overdag niet bekeuren en 's avonds rij ik toch niet met deze auto.

                                                               

 
20-2-2009 Omdat ik met enige regelmaat alle Ebay site's afspeur kom je zo nu en dan wat leuks tegen. In dit geval gaat het om een Amerikaans dashboard met een andere KMh schijf. In Amerika hebben ze er een MPh schijf in zitten dus reden om hem te kopen en erin te bouwen.

                                                                 

 
17-01-2009 De eerste Cordia met de nieuwe letter combinatie op het kenteken is een feit. Vandaag heb ik de papieren van de RDW thuis gekregen en kan maandag ff de platen laten maken. (Luxe natuurlijk).   

                                    Klik...  Klik...  

 
10-01-2009 Eindelijk is het zover, de restauratie is afgerond en heb de Cordia inmiddels thuis. Zodra de tempratuur wat hoger word kan ik de stripping en de logo's er nog even  op plakken. Klik HIER voor de complete restauratie galerij.      

                                  Klik...   Klik...

 
14-12-2008 Als je ergens helemaal gek van bent zoals ik met mijn Cordia's moet je niet gaan surfen over het web en de volgende foto's tegen komen, dan is het ff slikken..................Wat zou ik die auto's graag willen strippen voor eigen beheer.

                                            

                               

 
13-12-2008 Zou dit ook een geslaagd project zijn geweest?? een Cordia met targa dak. Mij lijkt het wel wat!!

                                                       Klik...

 
19-11-2008 Na bijna 4 weken restauratie is het eind nog niet in zicht, de auto was op bepaalde plekken toch wel wat slechter dan verwacht. Na alle waarschijnlijk is de auto in het verleden al eens eerder kompleet over gespoten geweest maar echt aandacht aan de body hebben ze nooit gegeven. Een anti roest behandeling van binnen was ook niet verkeerd geweest maar ja je kunt tenslotte niet alles hebben. En als je bedenkt dat de auto volgend jaar 25 word.......................mag je denk ik niet klagen omdat je weet dat die Japanners van die tijd gewoon roestbakken waren. Al met al.....................we gaan gewoon door want ik verwacht eind deze week al het laswerk klaar te hebben en dan gaat het snel. (zie restauratie pagina)  
26-10-2008 Na de auto bijna 2 jaar in bezit te hebben komt er eindelijk schot in. De auto gaat volgende week naar de autospuiter, in eerste instantie wilde ik aan de voor kant wat plaatwerk laten spuiten doordat ik dit heb vervangen maar nu ik hem thuis heb en alles met goed daglicht heb kunnen aanschouwen blijkt er toch wel meer aan de hand te zijn. Hier en daar zit wat roest en wat deukjes maar het is geen drama, ik laat me volgende week verrassen als ik eraan ga beginnen.

           

 
3-09-2008 De eerste Cordia met vleugeldeuren / Lambodoors is nu echt waarheid, in Australië heb ik deze foto gespot en zeg nou eerlijk..................is het géén plaatje??

      Klik...     Klik...

 

 
7-07-2008 Zoals u al aan de datum kunt zien is het ff rustig geweest omtrent mij en de Cordia's. Stil zit ik niet en rij er uiteraard nog steeds mee. Zo heb ik ook onderdelen kunnen bieden aan iemand in Enschede die de Cordia aan het restaureren is en zo liggen er ook nog onderdelen op de plank voor iemand in Roosendaal. Heel toevallig is er in de Flevopolder vandaag een rijdende Cordia gespot, die Cordia is inmiddels belastingvrij en kan wel een restauratie gebruiken. Inmiddels hebben we ook al een paar meetings gehad dit jaar van de Mitsubishi Owners Club (MOC). Mijn pijlen zijn op het moment gericht om op kort termijn de blauwe Cordia uit België op de weg te krijgen en deze Cordia zal denk ik als eerste de nieuwe kenteken formatie krijgen.  
29-12-2007 Wie goed heeft opgelet heeft in een flits op de zender van Veronica een Cordia voorbij zien komen in een film van Chacky Chan .(Mr Nice Guy)

               Mr Nice Guy take1Mr Nice Guy take2Mr Nice Guy take3

               Get ready for action...............................

 
27-11-2007 Wat je verwacht is dat je van z'n oncourante auto weinig tot niets kunt vinden als het gaat op nieuwe onderdelen. Nu heb ik bij een Amerikaans bedrijf een originele achter spoiler van de achterklep gekocht. Deze spoiler die van rubber is is in de jaren 80 door een bedrijf (Vestatec) in Duitsland geproduceerd. Een bedrijf in Amerika heeft een gedeelte opgekocht en zodoende heb ik hem weer uit Amerika gehaald. Deze spoiler blijft bij mij op de schap liggen voor eventuele schade of verlies. Als er mensen zijn die ook een Cordia rijden en interesse hebben in z'n spoiler, dan kan ik ze bij deze informatie geven om er ook een aan te schaffen. 

                                                            Klik...

 
24-11-2007 Op Marktplaats werd een bijna complete interieur aangeboden van de Cordia uiteraard. Ik heb dit interieur inmiddels opgehaald met nog wat extra onderdelen die ik ook mee mocht nemen. Zie de foto!!              

                                                            Klik...

 
11-11-2007 Het lijkt er op dat het alsnog gaat gebeuren en daar bedoel ik mee dat er een Digitaal dashbord mijn kant op komt van de Turbo uitvoering. Dit dashbord heb ik via een forum in Australië gekocht.  Er hangt wel een prijskaart aan maar die jongen heeft er 1 van de enkele die er nog zijn en wilt hem aan mij verkopen.     .....................................eindelijk  
23-09-2007 Vandaag ben ik uitgenodigd door een Cordia rijder om naar Essen (D) te komen met mijn Cordia om hem te showen tussen allemaal Japanse merken  (Mitsubishi, Toyota, Mazda, Suzuki, Nissan). Gelukkig waren er ook nog 2 andere Cordia's waarvan een 1.8L turbo (rood) en een grijze 1.8L GSR deze laatste heeft maar liefs 700km gereden om hier te kunnen deelnemen. 1 ding weet ik nu zeker en dat is dat ik nooit naar Duitsland ga verhuizen want het schijnt dat je alles wat je aan een auto verandert een goedkeuring moet hebben, dus die Duitsers stonden met verbazing met wat ik op de Cordia heb zitten en er zo mee de weg op kan. In Duitsland zou ik een mega boekwerk aan formulieren hebben moeten invullen en dan nog zou de helft geschrapt worden.

     Klik...  Klik...  Klik...  Klik...

 
22-09-2007 1 Dag voor de Duitse Nippon meeting heb ik zo snel als het kon nog even mijn versnellingpook ingekort, ik vond de slag te groot en nu die 10cm korter is lijkt het meer op een race pook.  
26-08-2007 Via Marktplaats heb ik deze 16 inch velgen op de kop getikt alleen  nu de voorkant nog verlagen.

                                                                 Klik.......

 
24-08-2007 Dankzij deze website komen er geregeld leuke e-mail's binnen van ex-Cordia rijders en ook mensen die nog onderdelen hebben liggen en er van af willen, dit laatste nog vaak voor nop ook. Ook is het u misschien opgevallen dat er bij de rubriek "kenteken registratie" nog wat foto's ontbreken. Deze foto's komen hopelijk nog, deze zijn van ex-Cordia rijders en zijn door de jaren heen de foto's tijdelijk zoek geraakt maar komen hopelijk nog boven water. Zodra ik deze tekortkomingen heb zal ik ze gelijk uploaden. Inmiddels word mijn Cordia verzameling kwa folders sterk uitgebreid. Op het moment ben ik erg actief op Ebay en heb ik bijna  alle folders (Wereldwijd) van de Cordia, tevens koop ik in Australië, Japan of Amerika nog onderdelen van de Cordia die hier nooit verkocht zijn. Zo ontvang ik binnen kort de grill van de turbo uitvoering met de turbobadge erop, dit zijn leuke dingen voor de mens. Binnenkort meer!!!!!  
25-06-2007 Door vaak te surfen en je grenzen te verleggen kom je zo af en toe wat leuks tegen, in dit geval een reclame comercial die ze vroeger in de jaren '80 in Japan op de tv toonde.

http://www.youtube.com/watch?v=Yf_wr8kuz1Y&NR=1                       

http://www.youtube.com/watch?v=KZHhfSUe8tw

http://www.youtube.com/watch?v=Yf_wr8kuz1Y                       
 

 

 
10-04-2007 Ik heb er lang, heel lang op gewacht, Ik heb er veel, heel veel na gezocht maar heb er 1 gevonden. Nu maar afwachten of de verkoper mee wil werken en het deze kant op kan krijgen, en waar gaat het om??.........

Een digitale dashbord van de Cordia Is al verkocht.........das balen.

 
01-04-2007 The show must go on!!!  Ziet dit er niet helemaal TOP uit??  Je had erbij kunnen zijn (Japansedag 2007)

                                                          Klik.......

 
17-12-2006 Nummer 4 is werkelijkheid, ik heb de Cordia die me vanuit België werd aangeboden gekocht en heb hem inmiddels thuis in eigen beheer. Nu nog de BPM regelen en een afspraak maken met de RDW.

                                                     

 
05-12-2006 Finishing touch:                               Op naar de volgende missie (grill en spoiler).  
04-12-2006  

Eindelijk BLAUW, het heeft even geduurd maar het resultaat is er dan ook. De onderdelen moeten alleen nog gemonteerd  en deels aangesloten worden.

                

  

 
28-10-2006 Er word mij een Cordia aangeboden door onze zuiderburen, nu is het me de hamvraag of ik het moet doen? Het gaat om een 1.6L, automaat, 1e eigenaar, alle onderhouds boekjes aanwezig, altijd in binnen gestaan, 68000 op de teller, interieur is als nieuw. Ik denk er nog over na O.k.

                                                         Klik...

 
20-10-2006 Zal het toch nog op kort termijn klaar zijn? en daar bedoel ik mijn frontplaat, zijspiegels, tankklep, kentekenplaat mal mee. Het staat nu in een laatste grondprimer en kan als ik alles strak heb in de kleur gespoten worden. Tevens zijn de Elektrische ramen ingebouwd en dat is mooi geworden.

                                Klik     Klik

 
20-08-2006 Bij de rubriek "de Cabriolet" zijn 3 nieuwe foto's bijgevoegd die door een Mitsubihsi liefhebber in 2001 gemaakt zijn, en laat het nu om mijn Cabrio gaan.

http://www.mitsubishi-cordia.nl/cabriosite.htm

 
17-08-2006 Bezoek aan NEDCAR was een succes!!  Klik voor vergroting!!  
 6-08-2006 U.S.A. Look...............Ik heb inmiddels na lang wachten mijn onderdelen kunnen ontvangen. Deels is al gemonteerd maar de elektrische ramen laten even op zich wachten om gemonteerd te worden want die fijne Amerikaan heeft de kabelboom zo roekeloos afgeknipt, dus dat word een hele puzzel die opgelost moet worden om het juist te laten werken. 

                                                

 
19-07-2006 Ik ben blauw, 19 jaar oud en heb er weer voor een jaar APK op zitten.  
 5-07-2006 Na lang stil te hebben gelegen ben ik weer verder gegaan met mijn project. Ik heb de neus van de cordia aangepast, ik heb voor de koplampen booskijkers gelast en heb de originele cordia letters uitgezaagd en afgewerkt met racegaas. Op het moment ben ik hem aan het strak maken zodat hij naar de spuiter kan. Klik op de foto!!

                           Klik op de foto voor meer.......................  

 
26-06-2006 Op Zondag 1 oktober is er op het circuit van Assen weer een jaarlijks evenement (Japanse dag).  Ik zelf zal ook aanwezig zijn met mijn blauwe Cordia. Komen jullie ook????  
25-06-2006 Muziek clip van de Golden Earing; BURNING STUNTMAN........(Let op die Cordia)Klik hier voor Download

http://www.golden-earring-museum.nl/articles/art9701.htm 

        

  Klik...

 
24-06-2006 Toekomst plannen; Ik ben via EBAY in contact gekomen met een Amerikaan die zijn Cordia in onderdelen verkoopt. Voor mij is dat heel gunstig vooral omdat de Amerikaanse uitvoering er onderdelen op heeft zitten die je in heel europa en omsteken niet kan kopen/krijgen. Het gaat in dit geval om de rode achter zijknipperlichten, elektrische ramen (origineel), en een mal om een Amerikaanse kleine kentekenplaat te monteren. 

           Klik... Klik... Klik...

 
20-06-2006 Doormidden gescheurde versnellingsbak, ooit meegemaakt? nou ik wel. De oorzaak is mijn nog steeds onbekend, ik heb inmiddels de versnellingsbak gesplitst maar kan niets ontdekken dus dan kan er nog maar één oorzaak zijn en dat is dat ik een kei/steen tijdens het rijden tegen de bak heb gekregen. Er is aan de onderkant een compleet stuk aluminium weggeslagen. Inmiddels is het complete motorblok vervangen en ligt er nu een 1.8L met stuurbekrachtiging in.

             klik... klik... klik...

 
03-02-2006 COVERCRAFT MASK Mitsubishi Cordia Coupe Turbo

Zegt u dit iets?? je ziet ze af en toe op een Amerikaanse auto zitten en het beschermt je voorkant o.a. door steenslag. Het is geen fraai gezicht, de auto word er ook niet mooier van maar het beschermd wel en dat is waar het om gaat. Zie de foto's hieronder!!

 
  Cordia nose bra        Cordia Nose Bra  
15-01-2006 Microfiches, dat is het geen waar ik tegenaan gelopen ben. Deze fiches zijn ideaal om onderdelen van je auto op te zoeken op Art.nummer, kleur enz enz. Vroeger hadden de garages geen computers die dit konden opslaan van daar dit eigenlijk simpele apparaat.  
               
25-12-2005 Een tegen vallende klus was toch wel de pedalen, zoals ieders wel weet bezit een automaat 2 pedalen en als je hem ombouwt naar een 5-bak geschakeld moet er 1 bij. De koppelingspedaal viel op zicht nog wel mee al moest ik voor de kabel een gat door het chassis boren maar verder viel dit eigenlijk wel mee. Maar omdat een automaat een brede rempedaal heeft moest ook die vervangen worden omdat je met schakelen ook steeds de rem pedaal mee pakte en dat is gevaarlijk. En dus was de volgende tegenvaller dat het complete dashboard er even uit moest voor het rempedaal. Zie foto hieronder:  
                                                                
17-12-2005  Het was voor korte duur en daar bedoel ik mee het rijden met een automaat. na de koop heb ik z'n 500Km gereden met de automaat totdat de versnellingsbak zei; doe het zelf maar. Als de motor koud was moest ik de 1e vijf kilometer in z'n 1 rijden en dat was een drama, dus heb ik gekozen om de 5-bak schakel erin te doen en dat was vreselijk veel werk. Het subframe moest vervangen worden, de bekabeling moest aangepast worden, en tussenconsole van de versnellingspook moest plaats maken voor een andere uitvoering, de koppelingskabel moest geplaatst worden, en niet te vergeten de koppelingspedaal. En ten slot waar geen rekening mee gehouden was dat de rempedaal vervangen moest worden omdat een automaat een hele brede pedaal heeft en dat is zeer hinderlijk met schakelen. Tevens moest ook de radiateur vervangen worden omdat er bij de oude een extra koeling was ingebouwd i.v.m de automaat.

 

 
                    KLIK VOOR VERGROTING  KLIK VOOR VERGROTING  KLIK VOOR VERGROTING  
12-12-2005  Misschien een idee voor meerdere auto liefhebbers die hun site willen promoten??  De site waar dit mogelijk is: www.123sticker.nl  
                                                                      KLIK VOOR VERGROTING  
03-11-2005  Weer een nieuw project, je hebt het vast wel eens gezien dat ze een auto doormidden hebben gezaagd en van de overgebleven achterkant een aanhangwagen hebben gebouwd. Juist dit ga ik ook doen.  
                                        
04-09-2005 In bezit de Cordia '84 word gebruikt voor het dagelijks vervoer. de auto verkeerde in zeer slechte staat als het gaat om het plaatwerk aan de buitenkant maar heb daarvoor een andere Cordia opgeofferd. Vergelijk de kentekenplaat van de foto eronder.  
                                   
22-08-2005  Met mijn hele drukke privé leven heb ik nu bijna alles weer op een rij dus kan weer wat meer aandacht aan de auto's geven. Maar ik heb niet stil gezeten; Reeds heb ik 2 auto bezichtingen gedaan 1 in Duitsland (de witte op de foto) en 1 in Nederland en wel in Amsterdam (Rode).  
                                  
  Reeds zijn er op mijn blauwe Cordia nieuwe zijspiegels gemonteerd alleen moeten ze nog gespoten worden.  
                              
  Pech pech en nog eens pech, die ellende kwam ik tegen nadat ik natte voeten kreeg in de auto, de foto's spreken van zich.  
                                        
  Toekomstplannen zijn..............................VLEUGELDEUR oftewel LAMBODOORS. (foto is trucage).  
                                                             
  Gesnapt en bekeurd, met de neon verlichting onder de auto. Het koste me 65euro en mocht het op 1 voorwaarde laten zitten, en natuurlijk hebben ze het geregistreerd bij de Politie in het bestand. Jammer maar hellaas.  
22-10-2004  Het is weer even geleden dat ik de nieuwe eigenaar ben van deze rode Cordia, op dit moment is dit de nummer 4 die ik op dit moment in het bezit heb. Deze Cordia schijnt 64000 km gelopen te hebben maar of dit werkelijk klopt?? het staat op de teller. Bekijk de foto's maar eens goed het is wel een auto waar wat aan gesleuteld moet worden maar ja dat is géén probleem.  
                
15-02-2004       Hij is er dan de Mitsubishi Cordia Cabrio 1.8L Turbo Injectie geheel in eigen beheer. Het heeft even geduurd maar hier is hij dan klaar om gerestaureerd te worden.  
             Klik... Klik... Klik...  
    en o ja hij heeft 78000 km op de teller staan, echte kilometers???  
             Klik... Klik... Klik...  
13-02-2004 Het wonder heeft geschiet noem ik het maar, al enige jaren weet ik dat er in de jaren '80 van de Mitsubishi Cordia een Cabrio uitvoering werd gemaakt wel op speciaal verzoek. Nou heb ik altijd z'n ding willen hebben maar waar haal je z'n ding vandaan. Geproduceerd worden ze allang niet meer dus ik had de moet al compleet opgegeven. Wel wist ik dat er sowieso 1 in Nederland rond reed, maar ja dan weet je ook dat de eigenaar daar niet zo makkelijk afstand van wil doen omdat hij zeer exclusief is. Laat ik nou op het internet aan het speuren zijn en er 1 vinden die te koop word aangeboden, dus heb ik gelijk de kans aangegrepen om hem een bezoekje te brengen al is het alleen maar om hem in het echt te zien. Bij aankomst rolde de tranen bijna over m'n wangen want wat zag dat ding eruit, heel veel roest en de vitale delen waren gewoon rot. Ik bleef interesse tonen  maar dat bedrag wat hij op moest leveren was veelte hoog als je de staat van de auto bekijkt. Dus had ik het afgekapt oftewel niet doen. Na een tijdje weer contact gezocht met de eigenaar en die vertelde dat hij nog steeds te koop stond en wat ik er voor wilde geven, maar dat vonden ze te weinig. Maar om een lang verhaal kort te maken er is weer contact geweest en we hebben het tot een akkoord kunnen sluiten, oftewel ik heb hem gekocht. De auto moet kompleet uit elkaar de achterschermen moeten kompleet vernieuwd worden dus dat zal wel een 5 jaren plan worden. Maar dan heb ik wel iets unieks want dit exemplaar schijnt nog de enige te zijn in Europa. Bovendien krijgt de auto met de restauratie een andere kleur.  
              
04-01-2004   Ja ja het is weer zo ver, net het nieuwe jaar weer in en hup weer een spelendingetje erbij. De meeste mensen zijn niet blij als ze worden geconfronteerd met deze matrix borden STOP - POLITIE - VOLGEN. Ik heb hem aangeschaft voor meetings want op een één  of ander manier trekt z'n bord toch de aandacht van het publiek.  
                                                               
     Klik...  Klik...  Klik...  
                      Klik...   Klik...  
29-11-2003 De Cordia kenner ziet het al, wat u hier op de foto ziet is een motorkap met front plaat, deze onderdelen worden aangepast naar geheel eigen idee. De extra gaten is puur voor extra koeling voor het blok wat er straks in komt. De  1.8 Liter turbo injectie. Het vermogen van dat blok word uiteraard wat opgeblazen, vandaar dat extra koeling niet verkeert is.  
                                                      Klik...  
29-11-2003  The ultimate Cordia look dat moet het nu voorstellen, zoals je ziet hebben de originele knipperlicht glaasjes in de bumper plaats gemaakt voor zelf gemaakte wit matte glaasjes met een aluminium rooster ervoor. Zo krijg je éénheid met de rest van de voorkant. Het enige dat je moet aanpassen is het lampje, daar moet je nu een oranje voor hebben.  
               Klik...  Klik...  Klik...  
21-11-2003 Ruim 2 jaar heeft het geduurd voordat ik ze heb, de kabelboom voor mijn Cordia. Dit is namelijk de kabelboom voor het interieur met alle opties van de turbo erbij in begrepen. Dus ik kan beginnen met ombouwen maar! dan moet wel het weer een beetje meewerken.  
                                                                     Klik...  
20-10-2003 Je kent vast wel de 2 films van The fast and the furious en wat er in die film opvalt zijn die prachtige auto,s met veel chroom mooi stripings en de bekende NEON verlichting. En juist die NEON verlichting heb ik nu ook onder de auto gemonteerd  
  Neon verlichting  
                   Cordia met Neon blauwe verlichting.  Cordia met Neon blauwe verlichting.  Cordia met Neon blauwe verlichting.  
28-09-2003  Misschien heb je het al ontdekt maar er zit een kleine aanpassing in mijn site. Als je op de index pagina bent moet je op de foto van de 2 Cordia's klikken, als je dat doet krijg je een aantal hele mooie foto's te zien die je achter elkaar kunt aanklikken.  
22-09-2003 Als er mensen zijn die interesse hebben in kentekenplaten zoals hieronder vermeld, kunt u contact op nemen met Kristel01@12move.nl.  Bij deze dame kunt u overleggen wat u wensen zijn. Van Mitsubishi zijn hier enkele voorbeelden:  
                                            

                                        Klik...  

                                                                 Klik om te vergroten...

 
14-09-2003 Zoals je misschien al gezien hebt op de home pagina is dat ik hele mooie kenteken platen heb laten maken speciaal voor meetings de platen zijn origineel je hebt ze misschien wel eens bij een dealers in de showroom gezien.  Dit zijn exact dezelfde alleen anders beplakt naar eigen keuze. Misschien is dit een idee voor andere Mitsubishi vrienden c.q. clubgenoten, laat dit weten want ik beloof niets maar misschien kan ik tegen een bepaald prijs er meer naar keuze laten maken.  
                                          Klik...    

                                    

 
         Klik...   Klik...   Klik...  
03-09-2003 Roken , roken en nog eens roken dat deed mijn 2e rode Cordia, en wat was het probleem; de kleppesieltjes waren uitgedroogd. Maar om dit probleem op te lossen moet je de hele kop eraf halen en dat is geen pretje, je kliedert overal met olie en alles zit onder koelvloeistof maar ach het is gelukt. De auto rookt niet meer maar wat een heisa hebben we ermee gehad. Op zondag rond 12:00 uur ben ik begonnen met demonteren van de kop, daarna op iemand wachten die het juiste gereedschap in bezit heeft maar was mij helemaal vergeten. S'avonds tegen 7 uur kwam de desbetreffende persoon met gereedschap en we konden verder maar ach het werd donker we hadden geen stroom dus ook geen licht alleen een zaklamp met 4 accu's. Tegen 22:30 uur raakte de laatste accu ook leeg en er was geen beginnen meer aan, de auto langs de weg geparkeerd en de volgende dag weer verder. Op maandag avond leek het een prikkie van een cent dat er niets mis kon gaan maar pas op! Door gebrek aan tijd en licht boksten we de handel er snel in, we draaide de sleutel om en draaien die motor. Maar na de 1e proefrit leek hij erg veel olie te verliezen en ja hoor leg nooit een pakking van je kleppendeksel er in het donker op want je gaat nat. Ik dus ook, wij de kleppendeksel eraf gehaald, pakking goed doen, schoonmaken en vastzetten en dit alles in het donker. (Voel je hem al aankomen?) 2e testrit; dit wil je niet weten, een oliespoor door het hele dorp. Even kijken en ja hoor, door het eraf halen van de kleppendeksel de 2e keer is het rubberen  maantje er aan de zijkant eruit gevallen. Resultaat een groot gapend gat aan de zijkant van het blok, en aangezien dat er een flinke druk word opgebouwd in z'n blok snap je ook waar al dat olie is gebleven want uiteraard reden wij met de testrit ZONDER motorkap. Het resultaat was niet om aan te zien DRAMA.  
  Klik...  Klik...  Klik...  
  En er zijn ook weer dingen wel goed gegaan, zo had ik van mijn 3e sloop Cordia een bijna hagel nieuwe uitlaad eronderuit gehaald, en aangezien dat het eindstuk van mijn 2e Rode Cordia verrot was kwam dit even goed uit dus hup even de hele uitlaat van voor tot achteren kompleet vervangen.  
                                                         Klik...  
27-07-2003  En het alsof de duivel ermee speelt maar ik heb er nog een Cordia bij op dit moment de 3e, en in de laatste 8 jaar de 5e op mijn naam. Ook deze Cordia vond ik op Marktplaats.nl op de foto zag hij er redelijk goed uit maar toen ik hem op ging halen was dat wel anders. Het plaatwerk was erg slecht en was bijgewerkt met een spuitbusje. Ook tijdens het demonteren thuis bleek dat de auto op heel veel plaatsen opnieuw gelast was. Maar eerlijk is eerlijk motorische is hij goed op de koppelingsplaten na want die zijn op. Tenslotte heeft het motorblok maar 134000 gereden en dat in 17 jaar is niet veel.   
  Klik...   Klik...   Klik...    
  Op het eerste gezicht denk je weg met die rommel maar als je de portieren opent en je neemt een kijkje onder de auto ben je wel even stil want het lijkt alsof het interieur weinig te leiden heeft gehad de stoelen zijn netjes die heb ik uiteraard ook omgewisseld met de stoelen van die andere rode Cordia, en verder was al het kunststof van het interieur heel netjes en vrijwel onbeschadigd. Het kunststof in de kofferbak was wel aan het eind van zijn Latijn maar de hoedplank weer niet, daar was nog nooit in geboord of gezaagd voor eventuele luidsprekers helemaal niks. Wat ook een meevaller was was de uitlaat die was er een paar maanden terug helemaal nieuw eronder gemonteerd van het spruitstuk tot en met de achterdemper. Voor de rest heb ik heel veel detailspullen eruit gehaald die bij mij ooit wel eens stuk kunnen gaan bij die andere 2 Cordia's, en wat voor mij ook een mazzel was is dat de rechter achter spatbordranden al een keer waren vervangen en juist die randen moeten bij mijn rode rijdende Cordia vervangen worden.   
               Klik...  Klik...  Klik...  
  Wat moet je als je geen ruimte meer heb voor onderdelen en je vind het te zonde om weg te moeten gooien; heel simpel. Je zaagt de neus eraf en je bouwt in je achtertuin de hele voorkant weer opnieuw op, eindresultaat: een halve Cordia in je achtertuin. Je stort een betonvloertje voor het toekomstige onkruid je monteert hem tegen de schuur zet 2 palen in de grond met een dakje erbovenop en je hebt een halve Cordia in een halve carport in je tuin staan.  
            Klik...    Klik...   Klik...
27-06-2003 Ongelukje bij de APK, was de opstaande rand van de smeerput te hoog of was mijn auto te laag? Je kunt de rollen niet meer omdraaien maar het was wel balen juist omdat het een zelf gemaakte onder lip was.  
            Klik...   Klik...   Klik...
27-06-2003 Op deze datum ben ik begonnen met het rubriek (laatste nieuws), ik probeer zoveel mogelijk mijn laatste up-date's toe te voegen. Ik hoop dat mijn site u bevalt.  
 

Klik...